Campagne

Je bent jong en je bent de wereld om je heen aan het ontdekken. Je kan goed voetballen, wordt voor het eerst verliefd en ziet je vriendengroep op Facebook groeien. En je denkt wel eens over je toekomst: Waar ben ik goed in? Wat wil ik gaan studeren? Hoeveel kinderen zou ik later willen? Gewone vragen van gewone jongeren anno 2016. Toch is er iets ongewoons. De vragen maken je ook somber en verdrietig. Je vraagt je af of het zin heeft om hier over na te denken. Want hoe kun je aan een toekomst denken als je niet weet of je in Nederland mag blijven? Als je geen geld hebt om een opleiding te betalen? En als je ’s nachts geplaagd wordt door boze dromen en overdag niets kan laten merken aan de mensen om je heen?

In Nederland wonen naar schatting 10.000 asielzoekers tussen de 15 en 25 jaar die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Jongeren die op veel punten niet verschillen van ‘gewone’ jongeren: ze hebben dezelfde behoeften, vragen, interesses en gedragingen als hun leeftijdsgenoten. Ongewoon is de situatie waarin zij verkeren. Het opgroeien in een nieuwe omgeving, zonder familie en in onzekerheid over de toekomst, brengt veel uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor begeleiders, hulpverleners, burgers en vrienden die deze jongeren op weg willen helpen.

Maar dat werken aan een toekomst – ondanks deze onzekerheden – kan, laten honderden jongeren elke dag zien. Met de campagne Ongewoon Gewoon vraagt Stichting SAMAH aandacht voor deze gewone jongeren, in een ongewone situatie.
Maar dat werken aan een toekomst – ondanks deze onzekerheden – kan, laten honderden jongeren elke dag zien. Met de campagne Ongewoon Gewoon vraagt Stichting SAMAH aandacht voor deze gewone jongeren, in een ongewone situatie. Dat doen we door de ervaring die we in de afgelopen tien jaar hebben opgedaan met empowerment van jonge asielzoekers, te bundelen in een inspirerende publicatie.
Maar ook door op zoek te gaan naar bijzondere verhalen en ervaringen van jongeren die het lukt om ´ongewoon gewoon´ zijn. Dat doen we via onze website, maar ook door het organiseren van ontmoetingen.

Doneer en ontvang gratis campagnekaarten
We hebben PRACHTIGE campagnekaarten, met teksten geschreven door jongeren. Doe je een donatie van 10 euro of meer aan stichting SAMAH, dan sturen we je gratis een setje op (als je ons je contactgegevens mailt via maria(at)samah.nl)!

Campagnekaarten

Lees hier hoe je kan doneren: Doneren Stichting SAMAH